gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Komu pomohla naše povodňová sbírka

V červnu zareagovali studenti, učitelé i ostatní zaměstnanci školy na zprávy o tragických záplavách vyhlášením finanční sbírky. Během krátké doby jsme společnými silami vybrali 32 000 Kč a zástupci studentů ze studentské rady vybrali obec Štětí, na jejíž povodňové konto jsme částku zaslali.

Přikládáme průvodní dopis i reakci a poděkování starosty Štětí.

Všem, kteří se do rychlé sbírky zapojili, děkujeme!
 Průvodní dopis
Vážený pane starosto,
obracím se na Vás jako zástupce studentů a učitelů Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě – Porubě.
V době, kdy byly všechny sdělovací prostředky plné děsivých zpráv a fotek z letošních povodní, rozhodli se naši studenti, učitelé i ostatní zaměstnanci vyhlásit sbírku, jejíž výnos by mohl pomoci nějaké povodněmi postižené obci.
V krátké době jsme vybrali 32 000 Kč a zástupci studentů našli na internetu právě Štětí jako obec, které by chtěli vybrané peníze poskytnout. Peníze vložíme na vaše povodňové konto.
Tato částka je jistě jen kapkou v moři finančních prostředků, které by byly potřeba k zahlazení všech stop letošních povodní, ale i tak jistě budete vědět, jak s ní co nejefektivněji naložit. Určitě ale můžete tento příspěvek brát jako zprávu o tom, že lidé nejsou tak lhostejní, jak se obvykle říká. Většina z nás má ještě v paměti povodně z roku 1997, s jejichž následky tady na Moravě mnozí lidé bojovali velmi dlouho. Na mnohých nově opravených domech v Ostravě je dodnes vyznačená ryska, kam až sahala hladina vody. Snad Vás potěší, že kromě této rysky dnes již nic katastrofu nepřipomíná…
Přeji Vám, vážený pane starosto, aby se Vám podařilo co nejdříve se s následky povodní vypořádat, aby se život ve Vaší obci co nejdříve mohl vrátit do normálu a aby obyvatelé Vaší obce mohli prožít pokud možno spokojené léto. Budeme Vám držet pěsti!

Mgr. Jana Huvarová
ředitelka školy
 
e-mail starosty Štětí
Dobrý den,
dovoluji si poděkovat za Váš velkorysý dar. Konto, na které peníze zasíláte, je určeno pro pomoc těm našim občanům, kteří byli povodní zasaženi. O jeho rozdělení rozhoduje rada města, která v současné době stanovuje kriteria tak, aby rozdělení bylo co nejspravedlivější.
Velice Vás prosím, vyřiďte mé velké poděkování všem studentům, pedagogům a dalším, kteří se na sbírce podíleli.
 
Mgr. Tomáš Ryšánek - starosta Štětí
 
  • Publikováno: 1.7.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba