gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Kabaret Evropy

Finsko v Kabaretu Evropy

Skupinka spolužáků ze septimy B se před nějakým časem rozhodla zapojit se do soutěže s názvem Kabaret Evropy. Sedmnáct škol z našeho kraje si mělo vybrat jednu zemi EU a jakýmkoliv způsobem ji ztvárnit. Naše volba padla na Finsko a 31.3.2011 jsme v Divadle loutek v rámci soutěže Kabaret Evropy zahráli krátkou scénku inspirovanou touto zajímavou zemí.

Čas, který jsme v divadle měli strávit - od půl osmé zhruba do půl čtvrté odpoledne -se nám zezačátku zdál příliš dlouhý, ale ve skutečnosti poměrně rychle uběhl. Vystoupení střídalo vystoupení, každá škola nás něčím zaujala, společně jsme sledovali, hodnotili, bavili se a na závěr jsme se třásli nervozitou, než jsme měli přijít na řadu s našimi Mumínky, saunami, vodkou a hokejem.

Až na několik technických závad vše proběhlo tak, jak mělo, i když to hlavní - zájezd do Bruselu - jsme bohužel nevyhráli. Z toho se mohly těšit dvě skupiny, ztvárňující Řecko a Švédsko, které si v hlasování, kde byly hlasujícími samotné zúčastněné školy, odnesly nejvíce bodů.

Rozhodně to pro nás byla nová a zajímavá zkušenost a díky ní se těšíme na další ročník soutěže.

Hoa Nguyenová, septima B


 

  • Publikováno: 13.4.2011

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba