gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Jeopardy (2010)

Dne 27. 9. 2010 jsme pojali výuku angličtiny trochu netradičně. Zapojili jsme do ní znalosti druhého jazyka našich studentů stejně jako jejich vědomosti zeměpisné. Formou drobných úkolů nás studenti přesvědčovali o tom, kde leží Albánie, jak vypadá vlajka Belgie, jak je na tom jejich krátkodobá paměť či jak se řekne králík anglicky, německy a španělsky. Nakonec se měli vyfotografovat podle předem daného schématu. Jak se jim to podařilo, posuďte sami.

Rovněž studenti vyššího gymnázia si mohli porovnat své znalosti z různých oborů v zábavném soutěžním kvízu Jeopardy. Čtveřice zástupců každé třídy od kvart po septimy a třetí ročník byly rozděleny do dvou soutěžních skupin. V jedné skupině celou soutěž moderovala naše americká asistentka JoEllen.

Obsah úvodního výkladu a prezentace faktografických údajů jsou dílem kolektivu předních českých odborníků v oblasti jaderné fyziky a jaderné energetiky z ČVUT, Státního úřadu pro jadernou bezpečnost a energetické společnosti ČEZ. V rámci besedy byl představen globální pohled na energetiku v současném světě, nutnost uvědomění si hodnoty energie a důležitosti jejího dostatku, stručné představení všech typů zdrojů energetického mixu.

Vítězové obou kategorií (kvinta A a sexta B) budou naši školu reprezentovat v přátelském soutěžním klání s Gymnáziem Hladnov.


Dear students,

I just want to say thanks to all of the teachers and students who celebrated the Day of Languages last Monday. Thanks especially to those students who participated in the Jeopardy game! Students demonstrated their knowledge of everything from American culture to Czech history to international literature. It was an exciting way to spend an hour - we had planned for the game to take two class periods, but the students were so ready with answers that the game passed quickly! I'm looking forward to helping with many more competitions this year.

JoEllen

 

  • Publikováno: 30.9.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba