gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Jarní výjezd Anglického divadla

Termín konání akce: 6.4.2016

Někteří vybraní herci/studenti měli 6. dubna možnost v rámci projektu anglického divadla odcestovat za hranice Moravskoslezského kraje a zahrát si ve třech různých městech.

Společně s paní profesorkou Šubertovou jsme se 6. dubna kolem šesté hodiny ranní sešli na nádraží v Ostravě-Svinově a vyrazili vstříc první destinaci – Olomouci. Zde jsme v místním domě dětí a mládeže odehráli celkem tři představení. Po vydatném obědě jsme se přesunuli do Brna, kde jsme přespali v bytech dalších herců z projektu a přátel, kteří nám nabídli nocleh. Další den ráno jsme se přesunuli do Buranteatru v Brně, kde se odehrála další dvě představení. Po obědě v nedalekém podniku se nám naskytla možnost trochu více poznat centrum Brna. Navštívili jsme místa, jako je náměstí Svobody,
na kterém se nachází známý orloj, anebo také slavný kostel Petrov. Noc jsme opět přečkali v Brně. Další den brzy ráno už nás na místním autobusovém nádraží čekal spoj, který nás dovezl do nedalekého Vyškova, kde jsme odehráli naše poslední představení v rámci této cesty.

Za sebe musím říct, že to bylo to nejkrásnější místo, kde jsme zatím měli možnost tuto naši drobnou inscenaci odehrát. Z pozice technika bych rád poděkoval všem za příjemnou pracovní atmosféru a zvláště kolegům divadelním technikům za pomoc se sestavováním řešení pro naši hru. Za všechny bych chtěl poděkovat paní režisérce a její dceři za to, že se nám snažily co nejvíce zpříjemnit pobyt a že nám ukázaly kus „svého“ Brna. V neposlední řadě bych velice rád poděkoval Michalovi Hranickému, absolventovi naší školy, za to, že si na nás našel čas a byl ochoten hrát, když nikdo jiný čas neměl, a tím nás zachránil. Děkujeme.

A na závěr bych už snad jen zmínil, že se v naší herecké družině objevilo mnoho tváří, jež letos stanuly na pódiu vůbec poprvé. I přesto všichni podali vynikající výkon.

Jan Němec, technik anglického divadla
 

  • Publikováno: 17.4.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba