gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Jak jsme logicky mysleli v Logické olympiádě

V průběhu října probíhala po celé republice on-line nominační kola soutěže Logická olympiáda, která prověřila naši schopnost logicky uvažovat. Prvního kola se zúčastnilo mnoho našich studentů. Soutěžilo se v několika kategoriích a z naší školy postoupilo mezi 60 nejlepších v Moravskoslezském kraji hned několik studentů.

V kategorii B (nižší gymnázium) to byla Anna Kuchařová (prima A), Vít Kološ, Anna Pěntoňová a Lucie Tomaszewiczová (všichni sekunda B). V této kategorii soutěžilo v našem kraji 3003 žáků. V kategorii C (studenti všech druhů středních škol v denním studiu, v případě víceletých gymnázií poslední čtyři ročníky studia) soutěžilo v Moravskoslezském kraji 1501 žáků. Vít Pískovský a Eva Kuhejdová ze třídy sexty B dosáhli velmi pěkných výsledků. Díky tomu se zařadili mezi 60 nejlepších a postoupili do krajského kola, které se uskutečnilo 6. listopadu.

Soutěž byla opravdu náročná. Přesto se v kategorii B umístila Anna Kuchařová na krásném 32. místě, Vít Kološ na 42. místě a v kategorii C Eva Kuhejdová na 23. místě.

Přestože to na další postup nestačilo, soutěž i připravené občerstvení jsme si užili a příští rok se určitě pokusíme probojovat až do celostátního finále.

Eva Kuhejdová, sexta B


Soutěž pořádá Mensa ČR. Tato soutěž je určena dětem a mládeži z celé České republiky. V tomto roce proběhl již 8. ročník. V roce 2014 se do soutěže zaregistrovalo 49 035 žáků a studentů z 2 056 škol z celé České republiky. Letos počet zaregistrovaných ještě vzrostl (58 265 soutěžících z 2 909 škol).

Cílem soutěže je doplnit nabídku oborových olympiád o soutěž zaměřenou na logiku, o soutěž, která nevychází jen ze znalostí nabytých při školní docházce, ale podporuje samostatné myšlení dětí. Logická olympiáda přispívá k odhalování skrytých talentů.

Všem krajským semifinalistům gratulujeme.

Zuzana Hrušková, vyučující MAT

Výsledná umístění

  • Publikováno: 25.11.2015

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba