gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Interlos III

Termín konání akce: 12.11.2011

INTERnetová LOgická Soutěž je pětihodinová týmová hra probíhající přes Internet. Soutěž proběhla v sobotu 12. 11. 2011 od 15:00 do 20:00 hodin.

Přestože pořadatel, kterým byla Fakulta informatiky Masarykovy univerzity Brno, doporučoval pětičlenné týmy, náš čtyřčlenný tým „NÁHODNÝ VÝBĚR“ se soupeřů nezalekl. Ve složení Jan Plhák, Matěj Nikl, Vojtěch Polášek (4.A) a Veronika Landová (VIII.A) se sešel ve velmi nezvyklém čase v učebně IKT, aby řešil 27 rozmanitých, originálních úloh různých typů a obtížnosti:

  • Logické úlohy - úlohy s jasně formulovaným zadáním, které se řeší především pomocí tužky, papíru a hlavy,
  • Programátorské a počítačové úlohy - úlohy s jasně formulovaným zadáním, které se řeší především pomocí počítače - typicky je součástí zadání dlouhý vstup a kódem je výstup programu nad tímto vstupem, může jít ale třeba i o úlohy, které se řeší pomocí vhodného použití tabulkového editoru, programu pro editaci obrázků či jiného programu,
  • Šifry a nápadové úlohy - úlohy s nejasným zadáním, u kterých musíte dostat nápad, co s úlohou vůbec dělat - může být potřeba dohledat informace na Internetu, ale může i stačit podívat se na zadaný obrázek ze správného úhlu.

Úlohy byly zveřejňovány postupně. Řešením každé úlohy bylo krátké heslo, které studenti odesílali přes webový formulář. Za vyřešené úlohy získávali body. Výhodou bylo, že během hry tým stále viděl aktuální výsledkovou listinu.

Náš „hendikepovaný“ čtyřčlenný tým se umístil na pěkném 12. místě. Přihlášeno bylo 41 středoškolských týmů.

Gratulujeme.

Vyučující předmětu Informatika a výpočetní technika


Podrobnější informace o soutěži zde

Kompletní výsledková listina
 

  • Publikováno: 18.11.2011

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba