gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Hodiny angličtiny osvěžili na Gymnáziu Olgy Havlové američtí studenti

Ve dnech 12. - 15. 4. bylo na Gymnáziu Olgy Havlové o něco rušněji než obvykle díky padesáti hostům ze Spojených států. V hodinách angličtiny a tělocviku si totiž pomyslné velitelské veslo pedagogů zapůjčili američtí středoškolští studenti působící na mezinárodních školách v Německu. Připravili si pro své vrstevníky program plný pohybu, seznamovacích her a především angličtiny.

Ani v odpoledních hodinách se nelenilo. Podle svých zájmů se mohli naši studenti věnovat vaření, ručním pracem nebo se přiučit pravého amerického frisbee, basebalu či rugby, samozřejmě za přítomnosti hostů.

Tento neobvyklý týden všem zúčastněným přinesl spoustu zážitků a pomohl navázat přátelské vztahy mezi mladými lidmi, kteří si tak rozšířili povědomí o životě v jiných kulturách. V neposlední řadě tato návštěva napomohla v motivaci studia anglického jazyka. Skutečnost, že se naši studenti dokázali dorozumět s americkými vrstevníky, bezpochyby funguje co by jeden z nejlepších důvodů proč se učit cizím jazykům, jejichž výuce i v těchto méně tradičních formách dává Gymnázium Olgy Havlové zelenou.

Videoprezentace
Certifikát

  • Publikováno: 23.4.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba