gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Gymnasia Cantant - celostátní přehlídka pěveckých sborů

Termín konání akce: 10.4.2014 - 12.4.2014

Opava Cantant – bronzové pásmo v krajském kole celostátní soutěže pěveckých sborů

Ve dnech 10. - 12. dubna 2014 proběhlo celostátní kolo soutěžní přehlídky smíšených pěveckých sborů, na němž se jako jediný zástupce města Ostravy představil i náš Pěvecký sbor GOH.

Po příjezdu do Brna nás převezly autobusy na Gymnázium Vídeňská 47, večer se zpěváci představili krátkým vystoupením v Lidovém domě v Židenicích.

Hlavní akce – celostátní přehlídka gymnaziálních pěveckých sborů celé České republiky – proběhla v pátek dopoledne i odpoledne. Představilo se zde 14 sborů, které doporučily odborné poroty v krajských kolech.


Naši zpěváci přednesli tyto skladby:

  • Ty ukvalsky kosteličku (Leoš Janáček)
  • Jede sedlák do mlejna (J. Krček)
  • Shema Yisrael (Marek Šlechta)
  • Sanctus (Jiří Pavlica)
  • La Cucaracha (arr. Max Frey)

Odpoledne jsme navštívili hrad Špilberk, který jsme si prohlédli s průvodcem a odborným výkladem. Večer patřil opět mládí – všichni byli převezeni do rockového klubu Omega. I náš sbor se představil – tentokrát se skladbou Love Me Again (John Newman) s klavírním doprovodem Matěje Sehnala a Lukáše Černého, na cajon hrál Václav Menšík a se saxofonovým sólem se představil Daniel Hoferek.

Sobotní dopoledne jsme strávili na dvoraně brněnské radnice, kde jsme vytvořili rekord – znělku soutěže zpívalo všech více než 500 účastníků festivalu. Pak jsme se přesunuli do Besedního domu pro převzetí diplomů a rozloučení s jubilejním XX. ročníkem festivalu.

Ve středu 16. dubna se zúčastnili naši zpěváci krajské přehlídky Moravskoslezského kraje celostátní soutěže Opava Cantant, která proběhla v KD Akord Ostrava-Zábřeh. Za svůj výkon byl Pěvecký sbor GOH oceněn zařazením v bronzovém pásmu.

Děkuji všem zpěvákům za vzornou reprezentaci našeho gymnázia i statutárního města Ostrava.

 

  • Publikováno: 23.4.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba