Ve čtvrtek 8.3. 2012 proběhla na naší škole soutěž „Guten Appetit“ – žáci tercií až septim předvedli své kuchařské umění a připravili nejrůznější gastronomické speciality německy mluvících zemí.
Klání se zúčastnilo 41 žáků, kteří ve dvojicích nebo samostatně výsledky svého kuchařského umění nejprve představili, charakterizovali je, seznámili s jejich historií, regionem původu a rozšířením a objasnili způsob jejich přípravy. Mezi připravovanými specialitami se objevily různé druhy „eintopfu“, speciality z chřestu, makové nudle, pomazánky z tvarohu, vídeňský řízek s typickým rakouským bramborovým salátem, meruňkové knedlíky, krémová polévka, preclíky, tvarohový a makový závin, obří i malé koblihy, norimberské perníčky, speciální rakouská svačinka na prkénku, tvarohové dezerty a Sachrův dort.
Všichni zúčastnění pokrmy s nadšením ochutnávali a hodnotili. Nejlepší „kuchaři“ byli za svou snahu odměněni cenami. První místo získali za svůj úžasný dort Sachr Jan Mikulenka a Adam Krawczynsky z tercie B. Na druhém místě se umístili Thi-Nam-Binh Ninhová a Adam Varga z kvarty A, kteří připravili vynikající Käsespätzle, a třetí místo obsadili Jakob Hrabica a Jan Masopust z sexty A se svým speciálním receptem vestfálského tvarohového dezertu.
Soutěž probíhala ve velmi přátelské a příjemné atmosféře. O přestávce přišli na ochutnávku také kamarádi a spolužáci soutěžících a několik členů pedagogického sboru. Všichni odcházeli plni kulinářských dojmů a požitků.