gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Futsalový turnaj v Karviné

Termín konání akce: 15.12.2017

Jedno adventní dopoledne se naše skvělá skvadra vydala na druhé kolo futsalového turnaje středních škol konaného v Karviné. Náš tým vedený profesionálním borcem Tomášem Kudlíkem, kterého fotbalově vychovala právě Karviná, se musel obejít bez tradičního špílmachra Aleše Mooce, který se nemohl zúčastnit vinou horší životosprávy, a také bez své brankářské jedničky Vítka Sypiena, který se zase do nominace nedostal kvůli špatné výkonnosti v předešlém kole. Naše reprezentace byla zato doplněna o zkušené borce, kteří na svůj debut tvrdě dřeli celých 8 let.

Samotná cesta do velkoměsta známého především svou fotbalovou akademií se neobešla bez určitých problémů, kdy nás bezdůvodně napadl řidič místního MHD. Celou situaci ovšem vyřešil Tomáš Kaluža.

První zápas nevyšel našim borcům podle jejich představ. První poločas pomalu nevěděli, na kterou stranu útočit, a než se stačili vzpamatovat, už soupeř vedl 3:0. Zápas nakonec po vyrovnané druhé půli skončil 4:1, kdy alespoň výsledek korigoval nový vytříbený střelec Adam Gelnar svou premiérovou brankou v našich barvách.

Do druhého utkání vstoupili svěřenci Jürgena Kloppa s odhodláním získat všechny body a postoupit do dalších bojů. Poločas skončil podle jejich představ a do druhé půle šli s náskokem 2:1 opět po dvou brankách obounohého střelce Adama Gelnara, který pálil ze všech pozic. Druhá půle přinesla další gól na naši stranu, ovšem vtom přišel drtivý tlak soupeře, se kterým si naši borci bohužel nedokázali poradit, a zápas po bojovném výkonu skončil 3:3.

Poslední zápas byl již čistě v naší režii, kdy jsme soupeře zcela přehráli a odnesli si výhru 4:2 nad domácím výběrem, ve kterém se gólově prosadil opět nejlepší střelec týmu, ale také nováček ve výběru, Marek Žák. Zápas se bohužel gólově nevyvedl kapitánovi družstva Šimonu Plhákovi, který se i přes enormní obléhání soupeřovy branky nedokázal gólově prosadit. Vsítit branku se mu nepodařilo ani tehdy, kdy mohl přihrávat do zcela odkryté branky Gábinu Vykopalovi, ale Šimon si bohužel vybral zakončení po své akci.

Turnaj jsme tedy opustili na krásném 3., bohužel nepostupovém, místě vinou souběžně hraného posledního utkání, kde hráčům Nového Jičína již o nic nešlo a utkání vypustili. Do dalšího kola se tedy na úkor naší reprezentace dostal tým z Telekomunikační školy v Porubě. Výkon jsme zhodnotili jako zdařilý, když jsme ještě k tomu všemu dokázali přijet včas na vynikající oběd do školní jídelny.

Naši školu v Karviné reprezentovali: Šimon Plhák, Tomáš Kaluža, Adam Gelnar, Mikuláš Kozar, David Cihlář, Gabriel Vykopal, Honza Michálek, Marek Žák a Marek Birke.

Velké díky také patří našemu kouči za výborné taktické pokyny a také za to, že nás všechny dokázal přepravit na zastávku, abychom mohli z tohoto velkoměsta rychle pryč.

Adam Gelnar, 2.C

  • Publikováno: 21.12.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba