gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Francouzský podzim na Gymnáziu Olgy Havlové

Termín konání akce: 14.10.2017 - 19.10.2017

Stáž francouzských studentů ve spolupráci s Katedrou francouzského jazyka Univerzity Karlovy v Praze a s Espé d´Angers (Pedagogická univerzita v Angers) od 14. 10. – 19. 10. 2017.

Do České republiky opět zavítal Francouzský podzim. Skupinka 20 francouzských stážistů strávila týden nejen na pražských středních školách, ale také na Univerzitě Karlově. Poté se rozjeli do všech koutů naší republiky. Našemu gymnáziu byla přidělena sympatická Lucie Coutelle, studentka 1. ročníku Pedagogické univerzity v Angers, která pochází z francouzského města Nantes. Lucie během svého týdenního pobytu navštívila mnoho hodin a se zaujetím sledovala průběh výuky. Odpoledne si pro ni studenti připravili výlety do centra Ostravy a také do Hradce nad Moravicí.

Lucii velmi překvapila vysoká úroveň jazykové přípravy a organizace výuky cizích jazyků. Ve Francii se studenti nikdy neučí jazyk ve skupinkách, ale v rámci celé třídy.

Závěrem bych chtěla poděkovat rodině Jana Bystroně z kvinty B za opravdu vřelé přijetí studentky do rodiny a také za 100% péči o ni. Rovněž mé díky patří všem studentům a studentkám, kteří se podíleli na organizaci stáže.


Stéphane Poignant – „Čekám na lásku“, 25. 10. 2017

Ve středu 25. 10. 2017 se francouzské skupinky ze sexty B a kvinty B zúčastnili „one man show“ v podání Stéphana Poignanta. Stéphane je Francouz již dlouhou dobu žijící v Praze a za své poslání si vybral bavit české publikum historkami ze svého života - života Francouze v odlišném českém kulturním prostředí.

V rámci Týdne francouzského filmu dále připravujeme filmové představení Můj život cuketky pro nižší gymnázium a Dokud nás svatba nerozdělí pro studenty vyššího gymnázia.

Mgr. Pavla Sláčalová
 

  • Publikováno: 2.11.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba