gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Francouzské Vánoce (prosinec 2019)

Termín konání akce: 19.12.2019

Ve čtvrtek 19. prosince 2019 se na našem gymnáziu uskutečnila akce s názvem Francouzské Vánoce určená pro žáky, kteří se u nás učí francouzský jazyk. Jednotlivé ročníkové skupiny si pro své spolužáky připravily nejrůznější aktivity spojené s francouzskou tematikou.

Pozvání na tuto akci přijal také rodilý Bretonec Yves, který pro naše studenty připravoval sladké palačinky. Studenti si mohli vybrat, zda si dají palačinku s marmeládou, Nutellou nebo jen s cukrem. Zároveň také dva dobrovolníci z každé skupiny dělali při přípravě této francouzské speciality Yvesovi pomocníky a všichni si museli „objednat“ ve francouzštině.

Co se týká skupinových aktivit, tak terciáni aplikovali na své starší spolužáky tzv. „židličkovanou“ za poslechu známých francouzských písní. Kvartáni vymysleli zajímavý kvíz o Francii, který propojili s pohybovou aktivitou. Sextáni si kromě kvízu připravili písničku Ce que je veux pour Noël c´est toi od zpěvačky Sara´h, která přezpívává známé anglické písně do francouzštiny. Septima se snažila ostatní naučit slovní zásobu spojenou s Vánoci prostřednictvím pantomimy či jednoslovných vyjádření. A nakonec se předvedli oktáváni, kteří také zkoušeli vědomosti svých mladších spolužáků prostřednictvím nejrůznějších otázek.

Věřím, že si studenti tuto ojedinělou akci v předvánoční atmosféře užili a že se máme příští rok opět na co těšit.

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 23.1.2020

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba