gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Francouzské speciality v domově pro seniory

Termín konání akce: 16.3.2017

Ve čtvrtek 16. 3. 2017 zavítali studenti francouzského jazyka již potřetí do Domova pro seniory Slunečnice v Ostravě - Porubě. Svými francouzskými kulinářskými specialitami potěšili chuťové pohárky klientů – milovníků sladkostí země galského kohouta. Letos si studenti mimo jiné připravili i citronový dort, tarte tatin, makronky, čokoládový dort, čokoládové lanýže a také quiche.

Věřím, a podle prázdných talířů také vím, že se ochutnávka povedla a že babičky a dědečkové s námi strávili skvělé dopoledne, na které dle personálu někteří vzpomínají celý rok.
Níže si můžete přečíst poděkování.

Mgr. Pavla Sláčalová

Dnes 16. 3. 2017 navštívili domov Slunečnici studenti francouzštiny z Gymnázia Olgy Havlové, aby nám představili své cukrářské dovednosti. Paní profesorka správně podotkla, že naučit se francouzštinu, to není jen umět dobře gramatiku, ale je třeba znát i kulturu národa. A k tomu jídlo samozřejmě patří. Předložené zákusky byly chutné a pěkně připravené. Všem nám chutnalo. Studenti byli ochotní a milí.

Vřelý dík za příjemně prožité dopoledne!

Senioři domova Slunečnice

Za krásného slunného dne navštívili náš domov Slunečnice studenti Gymnázia Olgy Havlové se svými výrobky, aby ukázali své umění francouzské kuchyně. Velmi nás potěšili výborným citrónovým dortem, makronkami, čokoládovým dortem a dalšími dobrotami.

Všem velmi děkuji a těším se na příští setkání. Studentům přeji hodně úspěchů nejen ve škole, ale i v osobním životě.

Věra Matušková, Domov Slunečnice
 

  • Publikováno: 24.3.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba