Ve středu 28. března 2018 provoněly ostravský Domov pro seniory Slunečnice v Ostravě-Porubě cukrářské a kuchařské výtvory studentů Gymnázia Olgy Havlové.
Typické francouzské moučníky, koláče, zákusky a jiná jídla nabízeli žáci francouzských skupin ze tříd od primy až po septimu. Každý jednotlivec, dvojice, nebo dokonce trojice nejprve svůj slaný, či sladký pokrm představila, uvedla k němu základní informace (ze které oblasti Francie pochází) a popsala způsob přípravy. A pak už mohla nastat ochutnávka. Na talířcích našich seniorů jsme mohli zahlédnout typické francouzské dobroty jako například: Tarte Tatin (obrácený jablečný koláč), Mousse au chocolat (čokoládovou pěnu), Lemon meringue (citronový koláč s našlehaným bílkovým sněhem), Quiche (slaný koláč v několika variacích) a mnoho dalších.
Z mého pohledu si jak žáci, tak i důchodci akci užili a dosyta ochutnali kulinářské skvosty Francie.
Petr Poremski, 5. B