V úterý 4. června 2019 se již tradičně naši studenti vydali do Domova pro seniory Slunečnice v Ostravě-Porubě, aby zpestřili dopoledne místním klientům. Jednalo se o ochutnávku francouzských jídel, které si studenti francouzského jazyka sami připravili.
Téma letošního vaření bylo zaměřeno na dvě typické francouzské ingredience, a sice sýr a karamel. Studenti připravovali nejrůznější varianty slaných koláčů tzv. quiche, jejichž základní složkou je sýr, a ti, co zvolili sladká jídla, upekli dorty, tartaletky, popcorn či croissanty s karamelovou příchutí. Každý student či dvojice studentů si své jídlo nejen připravila, ale také publiku představila. Příjemnou atmosféru ochutnávek doplnila dvě hudební a taneční vystoupení našich kvintánů a sextánů.
Doufám, že si všichni zúčastnění dopoledne užili a že příští rok přinese další skvělé kulinářské zážitky.
Kateřina Trojek