Ve čtvrtek 2. června 2016 se naši studenti francouzského jazyka mohli zúčastnit akce, která se každý rok setkává s velkým ohlasem. Jednalo se o přípravu francouzských jídel, tentokrát na téma Douce France.
Studenti měli za úkol uvařit podle francouzského receptu jídlo a zároveň vše zdokumentovat prostřednictvím fotografií. Celá akce probíhala v Domově Slunečnice v Ostravě-Porubě. Místní senioři tak měli možnost ochutnat jídla připravená a servírovaná samotnými studenty. V nabídce jídel se vyskytly např. lotrinský quiche, crème brûlée, mrkvový koláč, citronový dort, makronky, čokoládový dort, jahodový dort, hruškový koláč a další. Ochutnávku zpříjemnila francouzská hudba a píseň Les Champs-Elysées zazpívaná společně studenty a seniory. Na závěr si student kvarty B Michal Čížek připravil vědomostní kvíz o Francii, na který senioři s nadšením odpovídali. Velkou odměnou pro všechny byly prázdné talíře a spokojené úsměvy seniorů, kteří měli příležitost strávit příjemné dopoledne s mladými lidmi.
Věříme, že příští rok opět naši „francouzští kuchaři“ předvedou svůj kulinářský talent a propojí teoretické vědomosti s praktickými zkušenostmi.
Kateřina Trojek