gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Fotbalový turnaj století aneb Učitelé versus studenti

Termín konání akce: 26.6.2018

Během posledního červnového týdne uplynulého školního roku proběhl mezi týmy studentů a kantorů dlouho očekávaný Fotbalový turnaj století. Jeden kantorský tým a pět studentských týmů bylo nasazeno ve dvou skupinách a snažily se získat putovní a velice vzácný pohár o Mistra školy ve fotbale. Celý turnaj se nesl v duchu probíhajícího Mistrovství světa ve fotbale v Rusku a nutno podotknout, že atmosféra na našem stadionu i napětí některých zápasů se mohlo opravdovému turnaji lehce vyrovnat.

Po nervy drásajících utkáních ve skupinách nakonec do semifinále postupovaly týmy Francie (kapitán Vítek), Brazílie (Kozár), Anglie (Šmíd) a favorizovaný tým kantorů. Obě semifinále měla vysokou kvalitu a zápasy byly velice vyrovnané. V prvním semifinále se utkaly týmy Anglie a Francie. Zápas byl dlouho vyrovnaný, ale nakonec se z postupu do finále radoval, před turnajem podceňovaný, tým Anglie, když zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0. V druhém semifinálovém zápase hrály týmy Brazílie a kantorů. Po napínavém průběhu zvítězili učitelé 2:1 a postoupili tak do finále. Zápas o třetí místo nakonec lépe zvládli fotbalisté Francie.

Poté už přišlo na řadu velkolepé finále. Velice dobře hrající tým Anglie se ujal vedení a dlouho ho držel, když už to vypadalo na slavné vítězství studentů, tak učitelé zabrali a s vypětím všech zbývajících sil se jim podařilo vyrovnat. Utkání tak došlo k penaltovému rozstřelu, kde se možná projevily větší zkušenosti a odolnost vůči stresu učitelů a na penalty první ročník mistrovství vyhráli.

Musím však poděkovat všem aktérům za předvedené výkony a také všem fanouškům a fanynkám, kteří vytvořili neopakovatelnou atmosféru na stadionu. Věříme, že jsme započali tradici, která bude mít dlouhého trvání, a souboje o putovní pohár budou probíhat každý rok.


Za kabinet TV Mgr. Tomáš Kudlík
 

  • Publikováno: 10.9.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba