gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Florbalisté na okresním kole předvedli skvělé výkony

Termín konání akce: 28.11.2018

Dne 28. 11. 2018 se náš florbalový tým (Jaromír Kuchař, Dan Pastrňák, Ondřej Gruszka, Jindřich Szurman, Vojta Žáček, Adam Zubek, Šimon Bartoš, Martin Ostárek, Matěj Přindiš, Šimon Pavlík, Vojta Žalud, Mikuláš Kozár – vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje, Ondřej Keberle a samozřejmě trenér Tomáš Kudlík) zúčastnil turnaje ostravských gymnázií ve sportovní hale Dubina.

Hrálo se na dvě skupiny po čtyřech, kdy dva týmy z každé skupiny šly do semifinále. Našemu týmu byla nalosována snad nejtěžší možná skupina, ve které jsme se museli utkat s favorizovaným týmem Wichterleho gymnázia, s týmem Gymnázia Ostrava-Hrabůvka a s gymnáziem HELLO.

První zápas nás svedl dohromady rovnou s Wichterleho gymnáziem. V tomto zápase byl sice soupeř mírně lepší, ale my hrozili především z „brejků“. Díky jednomu z nich se nám povedlo dát gól, kterým jsme si zajistili nečekanou remízu 1:1. V dalších dvou zápasech jsme si došli pro výhry 2:0 proti Hrabůvce a 5:0 proti HELLO.

Díky lepšímu skóre jsme postoupili z prvního místa ve skupině do semifinále, kde nás čekalo Biskupské gymnázium. Tento zápas jsme nezačali vůbec dobře a po chybě v rozehrávce jsme rychle prohrávali 0:1. Zbytek zápasu jsme se snažili vyrovnat, což se nám nakonec podařilo. Po konci základní hrací doby došlo na nájezdy, Biskupskému gymnáziu jsme nakonec podlehli 1:2. Kvůli této prohře jsme skončili těsně před bránami finále a tudíž před postupem mezi nejlepší ostravské školy. Tento rok nám štěstí sice nepřálo, ale příští rok uděláme vše pro to, abychom postoupili.

Na závěr bychom chtěli poděkovat dlouholetému reprezentantovi naší školy Danu Pastrňákovi, pro kterého to byly poslední zápasy před tím, než naší školu opustí.
 

  • Publikováno: 8.12.2018

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba