gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

,,Flash Point Europe“

Termín konání akce: 18.6.2012 - 24.6.2012

Dne 18.6.2012 jsme odjeli do německého města Bad-Marienberg, ležícího poblíž Bonnu, na mezinárodní seminář ,,Flash Point Europe“.

Už v autobuse jsme se seznámili s dalšími Čechy a se Slováky, kteří jeli s námi. Po devítihodinové cestě jsme dorazili na místo, kde jsme se ihned ubytovali v Europa –Haus Bad-Marienberg. Druhý den jsme se seznámili s Němci, kteří tvořili druhou polovinu našeho semináře ,,Binational“. Seminář probíhal každý den od 9 – 12:30 hodin a od 14 – 18 hodin s krátkými přestávkami.

Náplní programu bylo dozvědět se nové informace o Evropské unii, což se tvůrcům programu povedlo, ale ne tolik zábavnou formou, jak jsme očekávali. Největším zpestřením semináře pro nás byla exkurze do Bonnu , kde jsme navštívili proslulé historické muzeum a sídlo prvního německého spolkového kancléře.

Celkový dojem z pobytu máme pozitivní, jak díky příjemnému personálu, tak díky ostatním účastníkům projektu. Strava a ubytování byly také na vysoké úrovni, nemohli jsme si je vynachválit. Výuka celého semináře ovšem probíhala jen v angličtině, což nás poněkud mrzelo.

Jsme rádi za tuto příležitost, kterou jsme díky naší škole mohli využít. Jsme přesvědčeni, že nám tento pobyt přinesl noho nových zkušeností a zážitků.

Radka Honyszová, Jakob Hrabica, Tereza Papežová (26. 6. 2012)
 

  • Publikováno: 28.6.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba