gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Finále soutěže Co víš o energetice

Korespondenční soutěže Co víš o energetice se z naší školy zúčastnila celkem tři třídní družstva ze septim a třetího ročníku. Do finále postoupily 2 týmy, ale ani třetí družstvo si nevedlo špatně, umístilo se uprostřed výsledkové listiny čítající celkem 74 soutěžních kolektivů.
 

Finále se konalo 14. 12. 2010 v Paláci Rothschild v Ostravě-Vítkovicích. Během soutěže studenti předváděli své vědomosti, fyzickou sílu i pevnou ruku, tedy schopnosti potřebné pro řízení jaderné elektrárny. Soutěž moderovala Šárka Kubelková, hudební část obstarala houslová virtuoska Ilona Stryová.

Na pěkném 4. místě se umístilo družstvo třídy VII A ve složení Jan Cichý, Kateřina Stejskalová a Lenka Šeděnková, na 5. místě skončilo družstvo 3.A ve složení Jan Dedek, Jan Plhák a Tomáš Vantuch.

Po společném obědě si studenti ve školicím středisku společnosti ČEZ prohlédli zásahový vůz, který vyjíždí k vyhledávání poruch, vyzkoušeli hledání trasy elektrických vedení v zemi a seznámili se s prací kalibračních laboratoří.

Všem úspěšným účastníkům blahopřeji.

M. Goldová

  • Publikováno: 17.12.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba