gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Fermiho úlohy (finále) 2011

Na konci letošního školního roku se žáci naší školy opět zúčastnili finále dvou soutěží -„L@byrintu chemie“ a „Fermiho úloh“ – které se uskutečnilo dne 27. 6. 2011 na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V doprovodu vyučující profesorky Mgr. Bohdany Špachmanové vyrazila soutěžit studentka Barbora Mužíková z kvarty B společně se třemi studenty z kvinty A –Václavem Kondulou, Adamem Nocarem a Lucií Stančíkovou.
 

V dopoledních hodinách se konalo samotné závěrečné kolo trvající zhruba hodinu a půl, poté čekal na účastníky celé odpoledne tzv. Přírodovědný jarmark, kde si mohli vyzkoušet různé zajímavé pokusy, vyřešit hlavolamy, ověřit si své znalosti a vyslechnout krátké výklady místních studentů k jednotlivým tématům.

Žáci naší školy byli velice úspěšní zejména ve Fermiho úlohách, protože na třetím místě se umístil Václav Kondula, na druhém Adam Nocar a první místo obsadila Lucie Stančíková z kvinty A. I Barbora Mužíková se úspěšně účastnila soutěže „L@byrint chemie, přestože jela na soutěž na poslední chvíli jako náhradník za našeho loňského vítěze Tomáše Deingrubera. Všichni byli ohodnoceni zajímavými dárky…

Tato akce se velice vydařila, naši žáci si určitě odnesli mnoho nezapomenutelných zážitků a doufáme, že v příštím roce 2011/2012 budou podobně úspěšní.

  • Publikováno: 30.6.2011

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba