gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Fermiho úlohy 2020

Termín konání akce: 6.1.2020 - 30.4.2020

Ač je tento rok velmi netradiční, nic by studenty a pedagogy nemělo odradit od konání soutěží a různých mimoškolních aktivit!

Tohoto hesla jsme se taktéž chopily a pustily jsme se do fyzikální souteže Fermiho úlohy, kterou každý rok vyhlašuje katedra experimentalní fyziky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Tato soutěž je založena na odhadu a dobrém úsudku. Má dvě kola - obě probíhají online. Poté se každoročně konalo finále přímo na univerzitě. Pro letošní podmínky toto bohužel nebylo umožněno, ale i přesto nás těší, ze organizátoři soutěže určili jako vítěze letošního ročníku nás, studentky z oktávy A Petru Plonkovou a Janu Zavadilovou.

Petra Plonková

Soutěž Fermiho úlohy se neomezujeme jen na fyzikální tématiku, ale hledá i souvislosti s jinými předměty. Při řešení zadaných úloh je kritériem úspěšnosti přesnost odhadu výsledné hodnoty, počet dílčích kroků (doplňujících otázek), originalita, využití mezipředmětových vztahů. Vzhledem k přerušení kontaktní výuky na školách se v letošním roce Finále soutěže nekoná a Absolutním vítězem XIV. ročníku Fermiho úloh 2019/2020 se stává kolektiv Jana Zavadilová a Petra Plonková (Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba)

Za PK fyziky k vítězství gratuluje
Jiří Šamaj
 

  • Publikováno: 15.5.2020

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba