gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Fenomény 21 válí

Termín konání akce: 1.10.2020 - 26.2.2021

V rámci semináře z aplikované ekonomie se naše Studentské firmy (vzdělávací program organizace JA Czech) zapojily do prvního ročníku soutěže JA Top Logo, ve které se mohly realizovat v oblasti grafického designu loga a uvést ho do vztahu s předmětem podnikání. Jedním z úkolů bylo také natočení reklamního videa na produkt firmy nebo na firmu samotnou. Studentské firmě Fenomény 21 se podařilo v krajském kole překonat konkurenci bezmála 80 firem a zvítězit.

Na základě této výhry byli hlavní autoři loga a promo videa firmy Tomáš Jandík a Tomáš Frost ze septimy B pozváni paní Romanou Kubicovou z Českého rozhlasu Ostrava do jeho studií, aby natočili krátkou reportáž. Otázky paní redaktorky se především týkaly studentské firmy Fenomény 21, ale také studia na gymnáziu a budoucích plánů. Paní redaktorka také oběma studentům, pro které to byla velmi zajímavá a nová zkušenost, zodpověděla mnoho zvídavých otázek ohledně práce v rozhlase.

Vzhledem k tomu, že soutěž probíhala s podporou europoslankyně Martiny Dlabajové, tak se naše firma může těšit na návštěvu Evropského parlamentu ve Štrasburku.

Firma Fenomény 21 si vedla skvěle také v národním kole soutěže, do kterého postupovali vítězové krajských kol, když vybojovala na začátku února 2021 před početnou porotou 2. místo.

Společníkům firmy blahopřeji ke krásnému výsledku a děkuji za vzornou reprezentaci školy!

Kateřina Trojek

  • Publikováno: 1.3.2021

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba