gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Fantastické vítězství v soutěži Eurorebus

Termín konání akce: 5.6.2017

Tým kvarty B ve složení Aneta Pchálková, Michal Petřík a Vladan Vítek zakončil svou letošní účast v zeměpisné soutěži Eurorebus nečekaným, ale zaslouženým vítězstvím v celostátním finále v Praze. Do soutěže se studenti zapojili poprvé v loňském školním roce. V několika kolech nasbírali cenné zkušenosti, které letos, při své druhé účasti, dokonale zúročili a stali se celkovými vítězi své kategorie.

Za parádní výkon i reprezentaci školy všem moc děkujeme a přejeme hodně cestovatelských zážitků.

O soutěži se dozvíte více na www.eurorebus.cz.

PK zeměpisu

Cesta za vítězstvím očima členky týmu

V pondělí 5. 6. jsme se vydali na celostátní kolo soutěže Eurorebus do Prahy, kam jsme se nominovali 3. místem v dubnovém krajském kole. Museli jsme si trochu přivstat, abychom na 10:30 dorazili do TOP hotelu na Chodově, kde se sešlo několik stovek soutěžících z různých kategorií.

Během dopoledne vypracoval náš tříčlenný tým v časovém limitu 40 minut vědomostní test s 31 otázkami. Většina z nich byla zaměřena na geografii, některé prověřily naše znalosti z biologie i všeobecný přehled. Poté jsme si vyslechli zajímavou přednášku cestovatele Petra Horkého o cestě na severní pól. Pak už jsme s napětím sledovali vyhlášení výsledků. Doufali jsme v umístění v TOP desítce, ale když za vítěze označili kvartu B z Gymnázia Olgy Havlové, nevěřili jsme ani my, ani paní profesorka Lepíková vlastním uším. V konkurenci 60 družstev jsme skutečně vyhráli!

Po převzetí cen jsme se přeplněným autobusem a metrem dostali na Václavské náměstí, kde jsme se chvíli prošli a následně se vydali vlakem zpět do Ostravy. Byli jsme už poměrně unaveni, ale především rádi, že dlouhá cesta nebyla zbytečná. Už teď se moc těšíme na týdenní expedici po Evropě, které se díky tomuto vítězství v září zúčastníme.

Aneta Pchálková, kvarta B
 

  • Publikováno: 12.6.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba