gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Famózní úspěch našich studentů v Aréně

Termín konání akce: 2.12.2016

Na letošním 23. ročníku mezigymnaziální recitační soutěže Aréna plná krásných slov se našim studentům neobyčejně dařilo.

V recitačním "klání" šesti gymnázií z Ostravy a Hlučína, které se uskutečnilo v pátek 2. prosince 2016 v divadelním sále Komorní scény Aréna, bylo letos k vidění a slyšení pětadvacet různorodých vystoupení v kategoriích poezie i prózy.

Vzhledem k tomu, že se ve většině případů jednalo o skutečně vyrovnané interpretační výkony, máme obrovskou radost z velkého úspěchu našich "domácích" recitátorů, kteří obsadili polovinu celkového počtu všech udělovaných vítězných míst, a my tak můžeme konstatovat, že to byl pro naše gymnázium opravdu velmi úspěšný ročník. Oceněným srdečně gratulujeme a ještě jednou touto cestou děkujeme všem účastníkům soutěže za to, že jejich zájem o krásu českého slova nadále přetrvává.

Náš největší dík pak patří Komorní scéně Aréna, která nám již řadu let umožňuje pořádat finálové kolo naší soutěže v inspirativním prostoru svého divadelního sálu, jmenovitě pak děkujeme herci Michalu Čapkovi, který věrně, rok co rok, usedá v soutěžní porotě.

 

A zde jsou tedy celkové výsledky XXIII. ročníku soutěže:

Kategorie poezie

1.Terezie Gilligová (Gymnázium Olgy Havlové)

2. Jiří Lednický (Gymnázium Olgy Havlové)

2. Pavla Chrobáková (Gymnázium Volgogradská)

 

Kategorie próza

1. Kristýna Kiovská (Gymnázium Olgy Havlové)

2. Lucie Mohylová (Gymnázium Volgogradská)

3. Barbora Seberová (Wichterlovo gymnázium)


 

  • Publikováno: 5.12.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba