gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze v komunitním centru Liščina

Termín konání akce: 2.5.2016

Dne 2. 5. 2016 studenti společenskovědního semináře zavítali do ostravské čtvrti Liščina, kde bok po boku úspěšně žijí Romové s neromskými spoluobčany. Zde již 16 let úspěšně funguje komunitní centrum.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež – komunitní centrum Liščina poskytuje sociální služby v lokalitě Liščina v části zvané „Osada“. Nachází se v provizorní stavební unimobuňce, kterou sdružení Vzájemné soužití propůjčil Magistrát města Ostravy. Toto zařízení je určeno především pro děti a mladé lidi ve věku 6-26 let z Ostravy a jejího okolí, kteří hledají pomoc, podporu, radu, místo na trávení volného času anebo nové kamarády. V rámci volnočasových aktivit nabízejí nejen kroužky výtvarné výchovy, ručních prací, tance, ale i sportovní aktivity a také doučování.

Studenti si prohlédli všechny dílny a seznámili se se zaměstnanci centra, z nichž někteří jsou dobrovolníci. Na všech bylo vidět, že je práce baví a že v ní vidí smysl. Rovněž i z úsměvů dětí bylo možno vyčíst spokojenost a radost.

Pavla Sláčalová
 

  • Publikováno: 10.5.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba