gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze Po stopách minulosti Německem a Rakouskem - program a pokyny

Termín konání akce: 2.4.2013 - 5.4.2013

Milí studenti, účastnící exkurze Po stopách minulosti Německem a Rakouskem, v následujícím článku shrnujeme program zájezdu a praktické rady i pokyny k odjezdu. Připomínáme vám, že odjíždíme po prázdninách v noci z pondělka na úterý, t.j. 2. dubna v 00:30 hod. od Tesca v Ostravě-Porubě!!!

Program zájezdu

1. den - 2.4. Odjedeme v nočních hodinách a přesuneme se po trase Brno - Praha – Rozvadov - Regensburg. Program zájezdu zahájíme prohlídkou historického jádra Regensburgu, jednoho z nejlépe udržovaných středověkých měst v Evropě; po procházce městem se přesuneme do Dachau a prohlédneme si s místním průvodcem první nacistický koncentrační tábor zřízený nacisty v Německu v roce 1933; po prohlídce tábora odjedeme na ubytování do Mnichova, nocleh;                                                            
2. den - 3.4. po snídani nás čeká celodenní program v Mnichově, hlavním městě Bavorska, které je s 1,3 miliony obyvatel třetím největším městem v Německu. Budeme procházet městem doslova nabitým dějinnými událostmi – tady došlo k pokusu o nastolení sovětské Bavorské republiky rad 1919, zde byla základna nacionálně socialistického hnutí A. Hitlera a hlavní Hitlerovo sídlo (tzv. Hnědý dům), v tomto městě se 8.-9. listopadu 1923  NSDAP pokusila o tzv. pivní puč. Mnichov se stal místem podpisu Mnichovské dohody (ve Führerbau) a byl také místem konání olympijských her roku 1972, které jsou mimo jiné známy tzv. Mnichovským masakrem (únos a vražda 11 izraelských olympioniků palestinskými fanatiky) atd. Navštívíme rovněž vybrané galerie (stará a moderní malba - Alte i Neue Pinakothek) a muzea, bude také osobní volno na procházku po městě; nocleh v Mnichově;
3. den - 4.4. po snídani odjedeme z Mnichova do oblasti Berchtesgadenských Alp, střediska pod Hitlerovým „Orlím hnízdem“. Zastavíme se u ledovcového jezera Königsee, které se podobá norským fjordům. Strmé štíty stoupají přímo od břehů osm kilometrů dlouhého jezera s úžasně čistou vodou a nad tím vším se tyčí typický rozeklaný štít 2 713 metrů vysokého Watzmanna, druhé nejvyšší hory Německa. Po skončení této části programu se přesuneme do rakouského Halleinu, kde navštívíme solný důl, a poté přejedeme do Salzburku. Projdeme se městem a odjedeme na ubytování, nocleh;          
4. den - 5.4. po  snídani již zamíříme k domovu; cestou však ještě zastavíme v klášteře v Melku, v klenotu  evropské barokní architektury. Naše další cesta bude pokračovat malebným údolím Dunaje -  Wachau. Příjezd do Ostravy ve večerních hodinách.

Aby Vaše cesta příjemně probíhala, prostudujte si laskavě následující pokyny:

ODJEZD: v úterý 2. dubna 2013 v 00:30 hod. od Tesca v Ostravě-Porubě
                 
PŘÍJEZD: v pátek 5. dubna 2013 ve večerních hodinách k Tescu v Ostravě-Porubě

DOPRAVA:                         
Doprava je zajištěna autobusem vybaveným klimatizací a WC. Po celou cestu v zahraničí budete mít možnost si na plánovaných zastávkách  zakoupit u řidičů teplé i studené nápoje za Kč (nealko, káva, čaj). Za použití WC na odpočívadlech v Německu a Rakousku se zpravidla platí (€ 0.50- € 1.00). Jídlo a potřeby na cestu doporučujeme dát do menší tašky, kterou lze uložit pod sedadlo v auto-buse. Během cesty prosím co nejvíce omezte manipulaci se zavazadly přepravovanými v zava-zadlovém prostoru autobusu. Jako zavazadla neberte neskladné krosny.

UBYTOVÁNÍ:
Ubytování je zajištěno v hostelech Meininger v Mnichově a v Salcburku. Pokoje jsou vícelůžkové ( WC, sprcha, TV, wifi ).

STRAVOVÁNÍ
Stravování formou kontinentální snídaně v hotelu ( káva, čaj, džus, cornflakes, pečivo, džem, med, salám, sýr). Vaření v hotelu není dovoleno.

POJIŠTĚNÍ:

Účastnící zájezdu mají sjednáno prostřednictvím CK Mgr. Leoš Jašek cestovní pojištění Exkluziv u Generali Pojišťovny, které zahrnuje pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění odpověd- nosti za škodu, pojištění zavazadel proti krádeži (pouze v zavazadlovém prostoru autokaru a na uzamčeném pokoji) a pojištění pro případ storna cesty ze závažných zdravotních či osobních důvodů. Bližší podrobnosti o rozsahu pojištění a pojistných částkách najdete na Prohlášení pojištěné-ho, nebo na www.tmtours.eu/cestovní pojištění. Nezapomeňte si vzít Evropský průkaz zdravotního pojištění Vaší zdravotní pojišťovny.

DALŠÍ INFORMACE
Nezapomeňte na léky, které běžně používáte. Vybavte se i léky pro případ nevolnosti v autobuse. Občan ČR může vstupovat a pobývat na území ostatních členských států EU bez zvláštních ome-zení, a to pouze na základě platného cestovního dokladu, kterým  je platný cestovní pas nebo občanský průkaz se strojově čitelnými údaji. Minimální platnost dokladu je 6 měsíců po předpokládaném odjezdu ze země.

Adresa zastupitelského úřadu ČR v SRN: Botschaft der Tschechischen Republik, Wilhelmstrasse 44, 10117 Berlin – Mitte, Bundesrepublik Deutschland, tel.:004930/22638-0, fax: 004930/2294033, e-mail: berlin@embassy.mzv.cz
Důležitá telefonní čísla: policie 110, hasiči a první pomoc 112

Průvodce zájezdu: Leoš Jašek, mobil: + 420 774 828 147
Telefonní číslo zástupce CK v České republice: + 420 777 228 147

ORIENTAČNÍ  CENY  VSTUPNÉHO:
Muzeum Dachau        €  3.00 
Solný důl Hallein    €  10.00   (€ 17.00 - starší 18ti let)
Klášter Melk        €  5.00
Pinakothek Mnichov    zdarma pro studenty ve školní skupině s dozorem
Ceny vstupného jsou bez záruky.

ckinfo@seznam.cz
www.tmtours.eu   

 

  • Publikováno: 26.3.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba