gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze na Magistrát města Ostravy 2016

Termín konání akce: 13.4.2016

Dne 13. 4. 2016 se třída 1. A s paní profesorkou Sláčalovou a paní profesorkou Vaňkovou vydala navštívit Magistrát města Ostravy, který sídlí v budově Nové radnice. Nejprve jsme výtahem vyjeli na nejvyšší radniční věž v ČR. Na vyhlídkové terase jsme si poslechli výklad ke všemu, co jsme z věže viděli, a dozvěděli se spoustu nových informací o Ostravě a její historii. Z výšky 73 metrů jsme mohli vidět např. haldu Emu, vysoké komíny ostravských továren a elektráren, ale také vrcholky Beskyd a mnoho dalšího. Průvodce byl moc trpělivý a ochotně nám odpovídal na všechny dotazy ohledně celé Ostravy.

Dále jsme se šli podívat na část 16. zasedání Zastupitelstva města Ostravy. Zastupitelstvo projednávalo změnu vyhlášky týkající se trvalého čipování psů, a tak jsme měli alespoň štěstí, že jsme danému tématu dobře rozuměli. Zpočátku každý dával bedlivě pozor, ale po čase začala naše pozornost trochu upadat.

Do školy jsme se vraceli plni různých dojmů a další hodinu občanské výchovy jsme si s paní profesorkou utřídili a shrnuli v praxi nabyté informace.
 

  • Publikováno: 28.4.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba