gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do Vídně (říjen 2012)

Termín konání akce: 17.10.2012

Ve středu 17. října kolem 6ti hodin ráno, se před třebovickým Tescem začínají scházet unavení žáci gymnázia Olgy Havlové, kteří se už těší, až konečně vyjedeme směr Vídeň.

Když po čtyřech hodinách jízdy plné očekávání a touhy po nových zážitcích vystoupíme z autobusu a protáhneme se, vydáváme se krátkou procházkou přes město do Královské pokladnice, ve které obdivujeme převážně šperky posázené drahokamy nebo pozlacená roucha. Poté se naše cesta ubírá směrem k Jezdecké škole, ale cestou se ještě zastavíme u římských vykopávek, které se nachází na náměstí Michaelerplatz.

Na prohlídku Historicko-uměleckého muzea nám zbývá něco přes hodinu, tak rychle obdivujeme některé ze sbírek, které se zde nachází – např. antickou nebo egyptskou - a pak se vydáváme autobusem kolem významných vídeňských staveb k Hudertwasserově domu. Ten potěšil především milovníky architektury, barev a nadčasového umění. Za prohlídku zde stojí i toalety. :)

Ale opradovou třešničkou na dortu je závěrečná návštěva Prátru, na kterou se těšíme asi nejvíc. A když nám je dán asi dvouhodinový rozchod, všichni se štěstím bez sebe rozutečou do všech koutů, hlavně aby toho stihli co nejvíc vyzkoušet. A stojí to zato!

Každý výlet ale jednou končí, a tak i my se scházíme po náročném dni plném zážitků opět u autobusu a cestou zpět znovu rekapitulujeme své zážitky. Doma na nás netrpělivě čekají rodiče s dobrou večeří a těší se, co jim budeme vyprávět.

Barbora Poláková, Viktorie Šlachrová, kvinta B
 

  • Publikováno: 30.10.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba