gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do Vídně (2011)

Termín konání akce: 16.9.2011

Exkurze do Vídně, která se uskutečnila dne 16.9. 2011 pro žáky tercií a kvart, začala již v brzkých ranních hodinách cestou autobusem, při které jsme mimo jiné také zhlédli dokument o Vídni.
 

Po několikahodinové cestě jsme započali vídeňskou exkurzi návštěvou zámku Schönbrunn, přesněji jeho zahrad, a poté jsme se vydali do vídeňské ZOO, kde jsme spatřili a také fotografovali spousty zvířat. Učitelé nás nezapomněli zaúkolovat doplňovacím kvízem. Poté jsme si prohlédli výstavu historických kočárů císařské rodiny Habsburků.

Při okružní jízdě kolem vídeňského centra jsme za komentáře pana průvodce míjeli známé i méně známé vídeňské budovy. V závěru této exkurze jsme navštívili zábavní park Prátr a jeho Vídeňské kolo. Po velmi vysoké projížďce se konala procházka po Prátru, kde jsme si mohli prohlédnout atrakce všeho druhu.

Po závěrečném fotografování a nakupování suvenýrů jsme se vydali zpět do Ostravy, kam jsme úspěsně dorazili okolo desáté hodiny večerní. Tento krátký, ale zážitky nabitý den stál určitě za to!

Ondřej Klézl a Lejla Oweisová, kvarta B


 


 

  • Publikováno: 1.10.2011

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba