gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do Prahy (4.A - 2011)

Termín konání akce: 12.9.2011 - 14.9.2011

4.A - Exkurze Praha

Třída 4. A vyjela na třídenní exkurzi do Prahy jako první z maturitních ročníků. Už první zastávka na Václavském náměstí byla zpestřena recitací vlastních básní místního nekonvenčního poety. Pomalu jsme se přemístili na druhý břeh Vltavy a po starých zámeckých schodech vyšli na Pražský hrad a prohlédli si Baziliku sv. Jiří, Svatovítskou katedrálu a Zlatou uličku. Pak jsme přešli k Loretě a počkali na věhlasnou zvonkohru. Značně vyčerpáni jsme úspěšně zvládli ještě jeden výstup, a to na Petřín. Část třídy ve výstupu pokračovala na Petřínskou rozhlednu a zbytek studentstva se šel pobavit do zrcadlového bludiště. Posledním společným bodem našeho pondělního programu byl barokní chrám svatého Mikuláše na Malé Straně. Menší skupinka večer ještě zamířila na Křižíkovu fontánu na Pražském výstavišti (na programu byly Love songs a hity F. Mercuryho).

Druhý den jsme procházku zahájili na Vyšehradě a pak po nábřeží pokračovali směrem k Národnímu divadlu. Zastavili jsme ještě u Tančícího domu. Z důvodu rekonstrukce nám nevyšla prohlídka Klementina ani kaple Betlémské, kde se konaly promoce. Chvíli klidu jsme našli na Kampě. Na večerním programu byla divadelní hra N.V. Gogola „Ženitba“ v divadle Vinohradech.

Poslední den nás čekal výlet na Karlštejn. Byla to krásná tečka našeho společného programu. Prošli jsme si velký okruh, který zahrnuje kapli Svatého kříže a viděli místa, kde se točila Noc na Karštejně.
 

  • Publikováno: 19.9.2011

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba