gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do Poslanecké sněmovny

Termín konání akce: 19.1.2017

Dne 19. 12. 2016 jsme se vydali do Prahy s cílem navštívit Poslaneckou sněmovnu, dostali jsme také ale možnost nasát atmosféru na tamějších vánočních trzích.

V brzkých ranních hodinách jsme všichni natěšeně nasedli do vlaku a uháněli směr Praha. Po příjezdu nás na Staroměstském náměstí čekal první rozchod, a tak jsme se vydali vstříc vánoční náladě. Ve dvanáct hodin pro nás byla připravena prohlídka Poslanecké sněmovny. Nejprve jsme zhlédli poučný film, který nám instituci přiblížil, a dozvěděli se také o historii politického uspořádání naší země. Ihned po projekci jsme následovali paní průvodkyni do samotných prostor Poslanecké sněmovny v Thunovském paláci. Měli jsme možnost si prohlédnout místa, kde se pohybují poslanci. Samotného předsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka jsme dokonce potkali. Nahlédli jsme do života zákonodárců a dozvěděli se spoustu informací například o tom, jak probíhají různá jednání a hlasování.

 

Po skončení prohlídky jsme opět dostali možnost prozkoumat Prahu, navštívit nejrůznější památky nebo se třeba vrátit na trhy.

Exkurze do Poslanecké sněmovny se velmi vydařila a myslím, že všichni jsme si z ní odvezli spoustu zajímavých informací a zážitků.

 

Michaela Ustupská, sexta B

  • Publikováno: 5.1.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba