gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do Pivovaru Radegast

Termín konání akce: 24.11.2017

V pátek 24. 11. jsme my, třída 4.C, absolvovali exkurzi do Pivovaru Radegast v obci Nošovice. Po krátkém úvodním filmu, jenž nám představil úplné základy pivovarnictví, jsme zahájili prohlídku s průvodcem. Přiblížil nám stručnou historii pivovaru a piva Radegast a společně jsme se vydali přímo do prostor samotného pivovaru.

Pivovar byl obrovský. Rozváží totiž pivo po celé Moravě, což bylo také později poznat na jeho skladech. Díky popularitě piva v České republice se pivovar těší častým návštěvám, takže jeho prostory jsou skvěle připraveny pro exkurze. Na nejdůležitějších místech procesu výroby piva jsou připraveny obrazovky s krátkými videi, a tak návštěvníci mohou postupně zhlédnout celý proces výroby piva přímo na místě.

Nejpříjemnější součástí exkurze byla samozřejmě ochutnávka piva, nejen díky posilnění a zahnání žízně po exkurzi, ale i díky úžasnému výhledu. Jakýsi malý výčep, kde podávají ochutnávky, mají v nejvyšší věži pivovaru, kde člověka kromě piva také čeká úžasný výhled na Beskydy, a pivo tak chutná mnohem lépe!

Celá akce měla velmi příjemnou atmosféru. Výklad byl zajímavý, stručný, ale výstižný. Výhled krásný a pivo nám všem chutnalo. Prostě dobře strávený pátek.

Matěj Tomeček, 4.C

  • Publikováno: 5.12.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba