gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do novodvorského arboreta

Termín konání akce: 5.6.2017

V pondělí 5. 6. 2017 navštívili žáci prvních ročníků arboretum v Novém Dvoře u Opavy. Během dopoledne jsme si areál za doprovodu profesorů Fluksy, Glabazni a Strachotty ve třech skupinkách prošli a rozšířili si naše znalosti o spoustu zajímavých informací z oblasti biologie a hlavně dendrologie. Viděli jsme například mamutí strom či exemplář nejstarší rostliny světa Wollemia nobilis, která na planetě Zemi existuje již neuvěřitelných dvě stě milionů let.

Dozvěděli jsme se, který strom voní po vánočce, pohladili si místní kozy a v neposlední řadě si prohlédli i pověstné novodvorské motýly. Letos jsme neměli příležitost sledovat jejich líhnutí „v přímém přenosu“, přesto byl pohled na jejich třepotavá křídla nádherným zážitkem.

Nadto jsme se ještě po cestě zpátky zastavili v Slezském zemském muzeu, abychom si prohlédli expozici regionální fauny. Měli jsme také možnost spatřit nově vystavenou sloní kůži. Jednalo se o kůži uhynulého slona z naší ostravské zoo, kterou byl potažen dřevěný model.

Výlet jsme v dobré náladě a bez žádných dramatických událostí zakončili, bohatší o spoustu zážitků a plejádu nových znalostí.

Hana Szlachtová, kvinta B
 

  • Publikováno: 19.6.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba