gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do kojeneckého ústavu

Dne 19. ledna 2010 jsme navštívili Kojenecký ústav v Jedličkově ulici v Ostravě-Zábřehu, kde bydlí děti do tří let. Tato exkurze se týkala septimy A a septimy B. Na exkurzi jsme šli v rámci společenskovědního semináře s Mgr. Kateřinou Rozhonovou a Mgr. Tomem Rettem.

Naše exkurze začínala v 15:30. Při vstupu do ústavu jsme si nazuli návleky a nic už nám nebránilo v prohlídce. Přivítal nás ředitel kojeneckého ústavu MUDr. Zdeněk Novotný, který nás po ústavu i prováděl a přednášel nám. Ukázal nám místnosti a oddělení, kde žijí zdravé a postižené děti, kde bydlí nedospělé maminky a učí se, jak se postarat o své dítě, a také nám ukázal speciální místnosti, kde se odehrávají výslechy zneužívaných či týraných dětí. Ostravský kojenecký ústav byl totiž jedním z prvních ústavů, které mají ve své budově policejní pracoviště.

O děti se v ústavu hezky a pozorně starali, i interiér byl z části moderně zrekonstruován. Prohlídku jsme skončili zhruba 16:45. Jen mi těch dětí bylo strašně líto. Ale ten pocit byl v nás všech.

Natalia Vlachopulosová, septima A

  • Publikováno: 29.1.2010

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba