gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Exkurze do Anglie a Skotska

V polovině září roku 2006 se studenti našeho gymnázia zúčastnili zájezdu do Anglie a Skotska - jednoho z nejkouzelnějších míst Evropy.

Program exkurze byl pestrý. Hned první den na Anglickém kontinentě měli studenti možnost poznat život v hlavním městě této země - Londýně stejně tak jako i shlédnout nejrůznější památky a obdivovat nejvýznamnější místa této metropole: Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, Whitehall, Downing Street 10, Horse Guards, St. James´s Park, Buckingham Palace, Traffalgar Square with National Gallery, Piccadilly Circus, Leicester Square, čínskou čtvrť Soho, Covent Garden, Tower Bridge a mnohé další.

Ve večerních hodinách jsme se rozloučili s tímto impozantním místem a vydali se na dalekou cestu do severního Skotka, do oblasti Highlands - pohádkově panensky nedotčené a současně drsné přírody. Brzy ráno za svítání nás čekala zastávka u největšího skotského jezera Loch Lomond kde nás Skotsko uvítalo v celé své kráse. Dále jsme měli v této zemi příležitost navštívit Fort William s vyhlášeným Neptunovým schodištěm na Kaledonském kanále, jezero Loch Ness proslulé bájnou příšerou Nessie, zříceninu hradu Urquhart, městečka Iverness, Stirling a Edinburgh, kouzelný Ben Nevis Range a úchvatné údolí Glencoe stejně tak jako půvabnou krajinu The Trossachs. Na zpáteční cestě jsme stavěli v kovárně Gretna Green na Skotko - anglické hranici, navštívili známý Hadriánův val s pozůstatky římské pevnosti a taktéž shlédli kouzelné městečko York.
 

  • Publikováno: 28.9.2006

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba