gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

eTwinningové projekty a aktivity na naší škole

V minulém školním roce byl na naší škole realizován eTwinningový projekt “Travel game”, který získal certifikát kvality. Na projektu spolupracovali žáci z pěti zahraničních škol: České republiky, Itálie, Francie, Německa a Polska. Cílem bylo vytvořit itinerář pro klienty virtuální cestovní kanceláře.

V letošním školním roce se s eTwinningovými projekty téměř roztrhl pytel.

Pod vedením Mgr. Velkoborské jsou realizovány dva projekty s názvy “ eTwinning Talks” a “Live to Eat, Eat to Live”. Etwinning Talks je zaměřen na rozvoj prezentačních dovedností talentovaných žáků a Live to Eat, Eat to Live je charitativně zaměřený projekt, v němž si studenti zdokonalí jazykové dovednosti, rozšíří vědomosti o globálních problémech, především o hladu, správné výživě, podvýživě, chudobě atd. Studenti budou používat webové stránky freerice.com, hrát vědomostní hru a sbírat zrnka rýže, čímž podpoří dobrou věc.
Pod vedením Mgr. Pavelkové a Mgr. Strýčkové je realizován projekt “Walk in your shoes”, jehož cílem je vytvořit scénáře pro partnerské školy, kdy se studenti vžijí do role člověka ze znevýhodněného prostředí anebo jedince s určitým postižením. Pod vedemím Mgr. Strýčkové pracuje třída kvinta A na dvou projektech: “A story of my tree” je projekt zaměřený na kreativní psaní a práci s fotografií, zatímco “When Art meets virtual reality” pro nás představuje skutečnou výzvu a uvidíme, zda se nám jej podaří dotáhnout do konce!

Mgr. Jolana Strýčková

projekt Live to Eat - Eat to Live
projekt E-twinning Talks
projekt Walk in my shoes!
projekt When Art meets virtual reality
projekt A story of my tree

  • Publikováno: 20.11.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba