gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Etwinning na naší škole kolem dokola a úspěch realizovaného projektu

Naše škola má od roku 2008 pravidelně minimálně jeden eTwinningový projekt. Dá se tedy říci, že jsme vcelku zkušení eTwinneři. Projekt „Detective stories“ (ČR, Francie, Německo, Polsko a Itálie) získal certifikát kvality, Evropský certifikát kvality a minulý týden vyhrál 3. místo v národní soutěži ve Francii.

Povzbuzeni loňskými úspěchy a oceněním, jsme se do nové projektové práce vrhli s chutí a energií. Zahájili jsme spolupráci v rámci partnerství eTwinning Plus, což znamená, že v projektovém týmu máme partnery z Azerbajdžánu, Arménie, Moldávie a Tuniska. Zapojeni jsou studenti jak osmiletého tak čtyřletého gymnázia. Jaká jsou témata našich projektů? Móda, životní prostředí, sport a hudba. Při projektové práci používáme ICT nástroje, učíme se efektivně spolupracovat, máme příležitost besedovat se zajímavými osobnostmi. Naše pozvání dvakrát přijala módní návrhářka Lada Vyvialová, která nás zasvětila do tajů své práce a odpověděla na předem připravené otázky. Byla to pro nás velmi zajímavá a poučná setkání.

Kromě projektové práce jsme se tradičně zapojili do eTwinningového maratonu, poprvé se však zúčastnily dvě třídy.

http://maraton-2013.webnode.cz/

Národní podpůrné středisko umožňuje učitelům účastnit se mezinárodních kontaktních seminářů. Oběma „eTwinnerkám“ se podařilo na těchto seminářích (Krakow - září 2013,Hustopeče listopad -2013) najít partnery a uzavřít projekty.

Jolana Strýčková a Barbora Dočkalová

Certifikát za projekt Taste our Music 

Certifikát za projekt Creative ideas, create things

Certifikát za projekt PUTUJUCE SKOLY ZA HISTORIOU MODY

Certifikát za projekt Let´s get mad about sport!

  • Publikováno: 27.11.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba