gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

eTwinnig maraton

Jaké překvapení nás letos čekalo?

V minulých letech jsme se Žlutým a Modrým, tedy s panáčky z eTwinningu, putovali po českých a moravských školách a městech, např. vloni jsme společně stavěli eTwinningové městečko. A že to byla ale dřina. Co takhle trochu odpočinku? Proto jsme si tedy jen pro nás vytvořili neobvyklý park, kde žijí zvláštní, doposud neobjevená zvířátka, příšerky apod.

Akce byla letos zaměřena na připomenutí multilinguálnosti Evropy. Pokusili jsme se alespoň trochu seznámit s jazyky Evropské unie. Letošní příspěvky jsme tvořili nejen česky, ale i v různých evropských jazycích (jazyky byly přiděleny).

Od školy nám předcházející jsme obdrželi popis zvířátka (např. v polštině). Popis jsme museli přeložit a zvířátko nějakým způsobem ztvárnit (namalovat, vymodelovat apod.). Poté jsme vymysleli sami zvířátko, popsali jej v nám přiděleném jazyce (turečtině) a poslali jej škole další.

Nutno podotknout, že se úterý 26. října proměnilo na naší škole ve skutečný maratón. Přestože jsme byli téměř dokonale připraveni, neboť jsme o pomoc s překladem požádali eTwinningového tureckého partnera, dostali jsme se do časové tísně. Navzdory všem problémům se nám ale podařilo vyrobit i vlastní podobu eTwinningového zvířatka.

Této aktivity se zúčastnili studenti tercie A a B.

Nakonec vše dobře dopadlo a náš příspěvek můžete najít na internetové adrese http://2010maraton.blogspot.com/.
 

  • Publikováno: 3.11.2010

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba