gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Environmentální seminář na VŠB

Termín konání akce: 16.10.2017

V pondělí 16. 10. 2017 se téměř třicet studentů biologických seminářů ze septim a třetího ročníku zúčastnilo Environmentálního semináře na Vysoké škole Báňské.

V první části semináře nám studenti bakalářského studia, doktorandi i pedagogové představili pět projektů, na kterých v současné době pracují. Mezi nimi nechyběl zájem o invazní rostliny, jejich klady a zápory, dále byla zmíněna problematika rybích přechodů, odsolování slaných důlních vod pomocí rákosu a další zajímavá témata.

Po pěti prezentacích následovala kratší přestávka s občerstvením, během které jsme si mohli prohlédnout část areálu VŠB a vyzkoušet některé ze zajímavých aktivit Kariérního týdne, který zde souběžně probíhal.

Poté jsme se přesunuli do laboratoří, kde nás čekala praktická část semináře. Měli jsme možnost prohlédnout si, a dokonce i ochutnat některé invazní rostliny, zkoumat vzorek půdy a určovat semena v ní obsažená, pozorovat rozmanité drobné vodní živočichy, vyzkoušet si mikropipetování či sledovat spektrofotometrii. Vše doprovázel odborný výklad studentů a pedagogů.

Celý seminář byl zakončen slavnostním projevem a předáním drobných dárečků. Tento seminář dokázal, že Vysoká škola Báňská není pouze technická univerzita. Díky této zkušenosti mnozí studenti budou zvažovat možnost budoucího studia právě na této škole.

Kateřina Kopecká, 3.C
 

  • Publikováno: 25.10.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba