gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Energie – budoucnost lidstva

Výuku fyziky ve třetím ročníku a septimách jsme 6. 9. 2010 zahájili besedou o energetice na téma „Energie - budoucnost lidstva".

Besedou nás provázeli vedoucí operátor jaderného reaktoru elektrárny Temelín Ing. Václav HAVLÍČEK a Vladimír HOŠEK z agentury JLM. Ve dvou vyučovacích hodinách proběhl výklad s prezentací obrázků, fotografií a měřením radioaktivity. Následovala diskuse se studenty.

Obsah úvodního výkladu a prezentace faktografických údajů jsou dílem kolektivu předních českých odborníků v oblasti jaderné fyziky a jaderné energetiky z ČVUT, Státního úřadu pro jadernou bezpečnost a energetické společnosti ČEZ. V rámci besedy byl představen globální pohled na energetiku v současném světě, nutnost uvědomění si hodnoty energie a důležitosti jejího dostatku, stručné představení všech typů zdrojů energetického mixu.

Podle reakcí žáků byla beseda velmi zajímavá a přínosná. I po vyčerpání časového limitu se mnohým posluchačům nechtělo odcházet a diskutovali s přednášejícími i během následné přestávky.

 

  • Publikováno: 18.9.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba