gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Ema opět boduje!

Termín konání akce: 20.3.2019

U příležitosti Mezinárodního dne Frankofonie, který se slaví 20. března, se konal již 17. ročník Soutěže Frankofonie. Cílem soutěže, která se tradičně koná v rámci Dnů Frankofonie, je podpořit zájem o historii, geografii, kulturu a umění frankofonních zemí.

Do soutěže se zapojili naši studenti nižšího i vyššího gymnázia, kteří se učí francouzský jazyk. Mezinárodní organizace Frankofonie v Paříži vyhlašuje každoročně deset výrazů používaných v jednotlivých frankofonních zemích, které vytvářejí základ tematického zaměření příslušného ročníku soutěže. Žáci nižšího gymnázia a základních škol měli za úkol vybrat si jeden výraz z deseti nabízených a výtvarně jej ztvárnit. Za školu mohlo do celostátního kola postoupit pouze 7 výtvarných prací, což se povedlo díky našim aktivním studentům z tercie B a sekundy A.

V kategorii, která je určená pro žáky středních škol, došlo letos k výrazné změně, kdy žáci místo vědomostního on-line kvízu měli natočit video, které vyjadřovalo alespoň dva z deseti výrazů vyhlášených pro rok 2019. Porota hodnotila obsah, uměleckou stránku a jazykovou úroveň slovního doprovodu videa. Tohoto úkolu se výborně zhostila studentka sexty B Ema Ostřížková, která v celostátním kole obsadila vynikající třetí místo a mohla se tak zúčastnit slavnostního předávání cen v sídle Ministerstva zahraničních věcí v Černínském paláci v Praze.

Emě blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Kateřina Trojek
 

Videoukázka 

  • Publikováno: 17.4.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba