gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

DRUM-in – interaktivní koncert Miloše Dvořáčka na Gymnáziu Olgy Havlové

Termín konání akce: 15.11.2012

Ve čtvrtek 15. 11. 2012 jsme byli poctěni návštěvou jednoho z nejlepších českých bubeníků, a to různých hudebních žánrů.

 Pan Miloš Dvořáček nám připravil neopakovatelné okamžiky pro všechny tři skupiny studentů nižšího gymnázia. Velice příjemně nás překvapila perfektně připravená hudební koncepce a forma pořadu („one man show“), která spojuje zábavu s hudební výchovou mládeže. Jeho strhující virtuózní výkon na množství různých perkusních nástrojů s využitím zvukových smyček a ve spojení s jeho schopností improvizátora, hudebního klauna, výborného zpěváka a vypravěče provedla posluchače hudebními žánry, dějinami hudby i hudebními pojmy.

Fascinovaní žáci (i pedagogové) se nechali spontánně a ochotně vtáhnout do pořadu již jako aktivní spoluhráči pana Dvořáčka, a tím spoluvytvořili skvělou atmosféru pořadu. Celý výchovný koncert považuji za zcela mimořádný nejen po odborné hudebně-výchovné stránce, ale současně i jako alternativu k všeobecné pozitivní výchově mladého člověka.

Pan Dvořáček nás uchvátil svou schopností reagovat na podněty publika, pro každý ročník citlivě zvolil různé a pro danou věkovou skupinu přiměřené metody.
 

  • Publikováno: 19.11.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba