gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Do práce na kole

Termín konání akce: 1.5.2013 - 31.5.2013

S prvním květnovým dnem nezačal jen měsíc lásky, ale také třetí ročník soutěžní kampaně Do práce na kole, letos pod záštitou Ministerstva zdravotnictví ČR. Účastní se jí 2 až 5členná družstva firem, institucí, organizací či spolků, která se po celý měsíc snaží co nejvíce, minimálně však 66% z celkového počtu cest, dopravovat do práce na kole. Letos se do projektu zapojilo i družstvo učitelů TV z naší školy ve složení Tom Rett, Tomáš Trojek, Ondřej Kartous, Jakub Mojžíš a Iva Šonovská.
 

Cílem naší účasti je poukázat na jiné možnosti dopravy jak nás zaměstnanců, tak i studentů do školy, než jen veřejnou dopravou či autem. Není sporu o tom, že pohyb prospívá zdraví. Ovšem v současné době se nám nedostává moc času jít se odreagovat ven sportem nebo si zacvičit. Řešením může být jízda na kole ve městě: uděláte něco pro své tělo a zároveň se rychle dopravíte tam, kam potřebujete. Tedy dvě mouchy jednou ranou. „Devadesát procent lidí má problémy s pohybovým systémem. Je proto nutné se pravidelně hýbat,” říká doc. MUDr. Jiří Chaloupka, který působí na Klinice pracovního lékařství v Hradci Králové. Jako vhodnou aktivitu vidí jízdu na kole. Proč? „Jedná se o aktivitu provozovanou venku, která je vhodná pro všechny, kteří potřebují zlepšit svou fyzickou kondici a snížit váhu. Cyklistika je navíc vhodná i jako forma rehabilitace, neboť nezatěžuje nosné klouby a intenzitu zátěže je možno regulovat,” říká.

Naše škola je vybavena kolárnou, která je bohužel v průběhu roku zaplněna jen z menší části. Snad se nám podaří účastí v soutěži poukázat na výborné podmínky pro cyklisty na naší škole.

ŠLAPEM, PROTOŽE MÁME DVĚ DUŠE. KABINET TV
 

  • Publikováno: 11.5.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba