gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Divadelní kroužek vystoupil v Novém Jičíně

Termín konání akce: 16.6.2012

Dne 16. června 2012 jsme se zúčastnili XVI. ročníku Divadelní dílny. Festival alternativního divadla se konal v přírodním amfiteátru Kamenného divadla na Skalkách v Novém Jičíně.
 

Při cestě na nástupiště vše probíhá hladce. Divadelní kroužek je až na jednu odpadlici kompletní a nastoupený v „plné polní“. Publikum jsme začali bavit již na nádraží, a to díky jedné z rekvizit – těžké kladivo si vysloužilo nejeden nevěřícný pohled spolucestujících. Vlak přijel. Orosení se dereme do dveří a vyrážíme směr Nový Jičín. Dobrá nálada nás neopustila ani poté, kdy jsme se málem rozpustili na sedačkách.

Vystupujeme v Novém Jičíně. Nebe bez mráčku a před námi večer plný zábavy. Putujeme na místo konání festivalu, který se již tradičně odehrává v přírodě. Lesem jsme sice procházeli jako mucholapky a nejedenomu komárovi došlo, že si s námi nemá zahrávat, ale atmosféra festivalu byla jedinečná. Poté, co jsme sehráli naši inscenaci Nová vlna se starým obsahem (namísto původně avizované inscenace Holky a kluci), jsme si mohli naplno a bez nervozity užívat zbytku festivalu, který probíhal až do pozdních večerních hodin. Svým účinkováním jsme se tak zařadili mezi divadla jako SemTamFór, Vosto5 a mnoha dalších, jež se podílela na programu letošního festivalu. Za zmínku také stojí představení divadla Mimotaurus s inscenací Hrozné příběhy, které po celou dobu svého vystoupení bavilo snad celé publikum.

Po ukončení se odebíráme na ubytovnu po cestě osvícené svíčkami, které ještě více podtrhují kouzlo celého festivalu… Festivalu plného improvizace a zábavy.

Anet Surovčáková, 3. A

 

  • Publikováno: 27.6.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba