gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Divadelní kroužek na festivalu Kajdeš

O víkendu 12. a 13. května vystoupil školní divadelní kroužek na studentském uměleckém festivalu Kajdeš. Akce se konala v prostorách divadla Stará Aréna na Masarykově náměstí.
 

5. ročník festivalu nabídl široké spektrum uměleckých aktivit – divadelní vystoupení a dílny, autorská čtení, výtvarné workshopy i koncerty studentských kapel. Naši studenti zde uvedli své hry Když jsem se v patnácti rozhodoval… a Používejte kondom!, ale zapojili se i do hereckého workshopu nebo předčítali z vlastních literárních prací. Během víkendu se na prknech Staré Arény představili všichni stálí členové souboru: Monika Hranická (I. A), Kateřina Gižová, Barbora Staňková, Marek Janko, Jiří Kůdela, Kvido Lotrek (všichni z VI. A), Dominik Vontor (VI. B), Jana Ďatková, Sabina Malecová, Kateřina Olívková (všechny z 2. A), Matěj Bakeš, Michal Hranický (oba z VII. A), Markéta Tomášková, Tomáš Baránek a Petr Karčmař (všichni z VII. B). Studenti našli podporu v některých spolužácích, učitelích a rodičích, kteří zasedli v publiku. Děkujeme za přízeň!

Ostravskému festivalu Kajdeš vládlo uvolněné a tvůrčí ovzduší. Na intenzivní divadelní víkend budeme jistě dlouho a rádi vzpomínat.

Petr Horák
 

  • Publikováno: 20.5.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba