gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Dětský den

Termín konání akce: 2.6.2014

První červnové pondělí se na naší škole uskutečnil sportovní dětský den pro studenty nižšího gymnázia. Pro sportovní nadšence byly připraveny hned tři turnaje: turnaj v kopané na multifunkčním hřišti, turnaj v přehazované dvojic v tělocvičně a na venkovním hřišti pak turnaj v softbale. Pro ty, kteří neměli zrovna chuť honit se za balónem, byly připraveny zábavné soutěže na atletickém oválu. Počasí nám letos vyšlo, déšť se nedostavil, a tak mohl propuknout boj o celková umístění.

Fotbalový turnaj se letos konal pod záštitou mezinárodního dne fotbalu UEFA GRASSROOTS DAY. Do turnaje se přihlásilo 8 týmů! Hrálo se systémem „každý s každým“, po němž následoval boj o třetí místo a samotné finále. Největší radost měli všichni hoši především z toho, že se celý turnaj odehrál s míčem BRAZUCA, do kterého kopou na právě probíhajícím mistrovství světa ve fotbale všechna esa světového fotbalu. Do finále se dostaly týmy z kvarty A a tercie B, které již ve skupinové fázi dominovaly a přišly o body pouze ve svém vzájemném zápase, a to remízou 1:1. Ve finále pak potvrdily svou vyrovnanost a o konečném vítězi musely rozhodnout až penalty. V nich se více dařilo kvartě A, která si tak odnesla pohár pro vítěze. Třetí místo pak vybojovala tercie A nad kvartou B rovněž po penaltovém rozstřelu. Primy a sekundy v turnaji především nabíraly zkušenosti do dalších ročníků. Všichni zúčastnění dostali za odměnu dárky z fotbalové asociace, která náš turnaj v rámci oslavy dne fotbalu ve světě podpořila. Třídy tak teď nově budou zdobit plakáty fotbalové reprezentace a kartičky našich největších fotbalových es. Nejlepší brankář a hráč se může rovněž chlubit novým trikotem. Zajímavou novinkou byla soutěž o nejlepší fanynky a fanoušky. Rozhodnout o vítězi této soutěže však bylo náročnější než rozvázat gordický uzel. O karton tyčinek se tak rozdělily dvě skupinky nejhlasitěji fandících dívek z tercie A a kvarty B, jejichž hlas teď bude obyvatelům okolních domů ještě pár dní znít v uších.

V tělocvičně mezitím probíhal turnaj v přehazované dvojic, do kterého se přihlásilo šestnáct týmů. Vyřazovacím způsobem se až do finále probojovala děvčata z kvarty A – Zahradová, Mlýnková a ze sekundy A – Němcová, Ostárková. „Starší“ z dvojic protentokrát nedala svým soupeřkám šanci a odnesla si zasloužené vítězství v turnaji. Na venkovním hřišti pak suverénně ovládla softbalový turnaj kvarta B, která porazila oba zbývající týmy ze skupiny, tercii A a primu B.

Všem zúčastněným gratulujeme a již se těšíme na další ročník!

Kabinet TV

Výsledky jednotlivých turnajů:

Turnaj ve fotbale
1. kvarta A
2. tercie B
3. tercie A

Turnaj v přehazované
1. Zahradová, Mlýnková
2. Němcová, Ostárková
3. Vidlák, Mrštík

Turnaj v softballe
1. kvarta B
2. tercie A
3. prima B
 

  • Publikováno: 23.6.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba