gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Den otevřených dveří 2009

V úterý 13. 1. 2009 se dveře školy obrazně i ve skutečnosti otevřely pro uchazeče o studium, jejich rodiče i další návštěvníky.

O prohlídku školy byl jako každoročně velký zájem, průvodci z řad studentů naší školy poskytovali skutečně zasvěcený výklad a odpovídali na všetečné dotazy všech budoucích studentů. Návštěvníci absolvovali tzv. „okružní jízdu“ po škole, během níž se mohli seznámit s odbornými učebnami, podívat se, jak se v hodinách pracuje s interaktivní tabulí, z jakých učebnic se studenti gymnázia učí, ale i zhlédnout informační film o škole. Škoda, že se vzhledem k čerstvé sněhové nadílce nemohli potěšit pohledem na nově vybudované multifunkční hřiště.

Další potřebné informace o škole, čtyřletém i osmiletém studiu a o novinkách v přijímacím řízení potom předala ředitelka školy na hromadné schůzce v jídelně.

Zájemci o studium ocenili zejména širokou nabídku tuzemských i zahraničních aktivit, do nichž jsou naši studenti zapojeni, a velmi dobré technické vybavení - v současnosti škola disponuje již dvanácti učebnami vybavenými multimediální technikou – dataprojektorem a počítačem, z toho tři mají navíc ještě interaktivní tabuli. S potěšením přijali děti i jejich rodiče informaci o cizích jazycích – kromě angličtiny škola nabízí němčinu, francouzštinu, španělštinu a nepovinně ruštinu, do výuky jsou zapojeni rodilí mluvčí.

Dveře školy zůstávají pro uchazeče o studium otevřené i nadále až do 15. 3, dokdy je možné podávat přihlášky ke studiu. Ve škole jsme připraveni poskytnout individuální informace všem, kteří o to projeví zájem.

Jana Huvarová

 

  • Publikováno: 15.1.2009

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba