gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

CODE WEEK a HOUR of CODE v hodinách IKT

Termín konání akce: 7.12.2017 - 13.12.2017

V IKT jsme využili příležitost, jak žákům bezbolestně a hravým způsobem ukázat základy informatiky a praktického programování. Zapojili jsme se do Týdne programování a Hodiny kódu.

Týden programování se konal od 7. 11. do 22. 10. 2017. V pátém ročníku této původně evropské akce byla připravena sada úloh, které se týkaly programování a algoritmizace. Obsahovala jak snadné, tak těžké otázky. Test měl 10 otázek, trval 30 minut. Odpovědi se vybíraly zaškrtnutím správné možnosti. Cílem bylo dosáhnout v testu 100 bodů ze 160. Ihned po skončení testu se žáci dozvěděli, jak byli úspěšní, které otázky se jim nepovedly. Byla zobrazena správná řešení úloh včetně zdůvodnění a také to, co mají tyto úlohy společného s informatikou.

Hodina kódu je úvodem do informatiky, který má za cíl přiblížit programování a ukázat, že každý se může naučit jeho základy. Základem takové hodiny je vyřešení sady jednoduchých programovacích úloh. Žáci nižšího gymnázia si vyzkoušeli programovat Angry birds, Frozen, Minecraft.

Můžete si to vyzkoušet i vy na stránkách hodiny kódu, které jsou v češtině.

vyučující IKT
 

  • Publikováno: 19.12.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba