gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Členka Ekotýmu nezahálela ani o prázdninách – Letní škola environmentalistiky LESEM

Termín konání akce: 1.7.2018 - 31.7.2018

Členka Ekotýmu Ema Ostřížková (Sexta B) se minulý školní rok přihlásila na Letní školu environmentalistiky – LESEM. Spolu s dalšími 13 účastníky z celé České a Slovenské republiky byla vybrána a první červencový týden se tak mohla těšit na naučný pobyt na Horním mlýně ve Křtinách v blízkosti Brna.

LESEM je Letní škola pro žáky středních škol, kterou organizují studenti katedry environmentálních studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity (KES MUNI) od roku 2014. Zabývá se zejména environmentální problematikou a vede studenty k osobnímu rozvoji.

„LESEM byla pro mě úžasná zkušenost. Spolu s ostatními jsem strávila týden v přírodě a seznámila jsem se s vrstevníky, které zajímají podobná témata, jako mě. Na několika přednáškách/diskuzích, které jsem během týdne měla možnost absolvovat, jsem se naučila, jak žít co nejvíce environmentálně a dozvěděla se základní informace o aktivismu, eko-cestování, zero waste, veganství a o možnostech environmentálních studií v ČR. Letní škola environmentalistiky ale nebyla pouze o přednáškách. Měla jsem možnost vyzkoušet si, jak zateplit dům přírodními materiály, pomocí zábavných her jsem si vyzkoušela, jak důležitá je spolupráce, mohla jsem si prohlédnout fungující permakulturní zahrádku a taky jsem byla na několika skvělých výletech v CHKO Moravský kras. Tuto letní školu, která mi ani jako škola nepřišla, považuji za jeden z nejlepších zážitků v mém životě. Odnesla jsem si spoustu skvělých vzpomínek, nových poznatků a také skvělých podobně smýšlejících přátel.“

Ema Ostřížková, Sexta B
 

  • Publikováno: 26.9.2018

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba